Bettikáról

Bakos Bettika vagyok,

1995-ben születtem. Énekesnő és zeneszerző vagyok, mindenem az improvizáció. Billentyűzök is, zeneszerzőként a jazz és a jazz költészet érdekel a legjobban, looperrel pedig polifonikus és poliritmikus vokális darabokat improvizálok, valamint filmzene szerzőként is aktívan dolgozok.

A Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola népi ének szakán végeztem, majd az Etűd Konzervatóriumba jártam, idén pedig a Bartók Konzervatóriumban jazz ének szakon tanulok.

Népzenei tanáraim Agod Alíz és Héjja Bella voltak, jazz ének tanárom Kovács Linda, Winand Gábor, Urbán Orsi, Karosi Júlia és Lakatos Ágnes, jazz zongora tanáraim Horváth ‘Tojás’ Gábor, Nagy János, Tálas Áron, Pozsár Máté.

Gyermekkorom óta énekelek, korábban hazai és nemzetközi népzenei és könnyűzenei énekversenyek rendszeres résztvevője voltam. Számos díjat hazavittem, voltam országos első helyezett és nemzetközi ezüst minősítésű is.

Dévényi Zoltán gitáros-zeneszerzővel 2015-ben kezdtem dolgozni, előbb a Mirna nevű világzenei formációban, majd duózni kezdtünk, amiből szép lassan kialakult a Trio, a Quartet és végül a Bettika Quintet.

A Quintet 2018-ban: Dévényi Zoltán gitár, Kosztolánszki Dominik szaxofon, Mayer József nagybőgő, Richter Ambrus dobok.

Alkotótársak bővebben »

Stílusunk a folyamatos műhelymunka és koncertezés során sokat alakult – a jazz, az improvizáció, a vers – de a világzene, az art-music, a grúv is végig zenénk meghatározó elemei maradtak.

Jelenleg több vers-zenés és jazz-költészet stílusú programunk van. 2017 elején állítottuk össze Csukás István felnőtt verseiből készült műsorunkat “Szavam távoli zenére lejt… ” címmel, melyben Horváth Kristóf “Színész Bob” slammer is szerepel.

2017-től a Horváth Kristóf vezette Bob és Bobék Orchestra tagja vagyok, zeneszerzőként is részt vettem a Margó fesztiválon bemutatott Toldi műsor elkészítésében.

Szólóban sokszor a looperem is velem van. A Jazz’n flow nevű sorozatban Brávácz Alexandra jóga órái alatt mantrák köré építek ének-improvizációkat.

Legújabb filmzenei munkámat még titokban kell tartanom, de azt elárulom, hogy nagyon megtisztelő felkérést kaptam, egy nagyszerű alkotáshoz adhatom a tudásomat és egy igazi legendával dolgozhatok együtt.

Projektek bővebben »

Mióta szülővárosomból Orosházáról Budapestre költöztem és úgy döntöttem, hogy az életemet teljesen a zenének szentelem, csak úgy pezseg az élet körülöttem – több száz koncerten és zenei eseményen voltam előadó, zenéket írok, stúdiózok, eközben hihetetlen tehetséges és zseniális emberekkel van szerencsém együtt dolgozni.

Események bővebben »

Tanítok is, a “Tudás hatalom”-ban vezetek rendszeres énekes-improvizációs workshopokat. Szívesen segítek a hangommal és tudásommal amikor csak szükség van rám. Mindemellett ha csak tehetem a természetet járom és jógázok is.

Köszönöm mindenkinek a támogatást és szeretetet! Nagyon szerencsésnek érzem magam és nagyon hálás vagyok mindezért! ♥♥♥