Alkotótársak

Dévényi Zoltán

(szül. 1978) a zenekar “veteránja”, gitáros, zeneszerző, hangszerelő, a szervezési feladatok is jórészt rá hárulnak.

Számos turné és lemez van a háta mögött, nemzetközi projektek résztvevője, zenei producer és hangmérnök is. Játszott és írt jazz, fúziós és világzenét, ír zenét, reggaet, afrofolkpopot, elektronikus zenét, gyerekműsorokat, mesejátékokat, a Sziámi és Vidámpark zenekarokban és Legát Tibor oldalán pedig alternatív zenét. A Transform Quintet és a Gasner János vezette neoklasszikus avantgárd zenét játszó Escurial gitár kvartett gitárosa is volt.

Különféle verszenei formációi közül a Jazz Poetry alapítója Gödri Bulcsuval, a Túlpart zenekar tagja és a Bob és Bobék Orchestra zeneszerzője és előadója, ahol összművészeti színházi darabokban magyar költők verseinek megzenésítésében működik közre.

 

https://www.facebook.com/zoltan.devenyi.music/

 

Kosztolánszki Dominik

(szül. 1999) a Kispesti Waldorf Iskolában kezdte zenei tanulmányait eleinte gitáron, majd szaxofonon. Jelenleg az Etűd zeneiskolában Ávéd Jánoshoz jár – a szaxofon lett a fő hangszere.

Több különböző formációban is játszik, komolyabb sikereket a saját neve alatt futó Kosztolánszki Trio-val ért el. Velük a Belgrádi Jazz Fesztiválon is megfordult már. Saját Sextet-jével és egy másik, Smokin’ Gnu nevű jazz quartettel  is hallhatjuk még őt zenélni különböző Budapesti helyeken.

John Coltrane, Kenny Garrett és Dresch Mihály zenéje van rá a legnagyobb hatással – ha jazz-ről van szó, mert a hip-hop-ból, így Flying Lotus, Mos Def és társaik zenéjéből is sok inspirációt nyer, saját anyagait pedig Dom Beats név alatt készíti.

 

https://soundcloud.com/kosztolanszki-dominik/sets/summer-tape

https://www.facebook.com/dominik.kosztolanszki

https://youtu.be/FIb8J-M8ZOs

 

Mayer József

(szül. 1989) nagybőgő, basszusgitár

A győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett nagybőgő szakon. Középiskolai évei alatt a Montag Lajos Országos Nagybőgőversenyen ért el 1. majd 2. helyezést és mindkétszer különdíjas lett.

Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta klasszikus nagybőgőművész, tanár szakokon. A diploma után felvételt nyert a Zeneakadémia Jazztanszakának mesterképzésére is, ahol még két évet eltöltött, illetve párhuzamosan járt az Eötvös Lóránd Tudományegyetem énekzene mesterképzésére.

Jelenleg a Zrínyi Miklós Gimnázium ének-zene tanára, nemzetközi és hazai klasszikus zenei projektek és jazz session-ök rendszeres résztvevője.

 

https://www.facebook.com/nagybogooktatas/

 

Richter Ambrus

(szül. 1994) dobok

Az Etűd Konzervatóriumban végzett jazz dob szakon. Tanára Berdisz Tamás. Számos friss jazz formációban dobol (Kosztolánszki Sextet, Smokin’ Gnu, Mörpava, Four Dogs – Wahorn András), korosztályának egyik legtehetségesebb dobosa.

Az Év Fiatal Jazz Zenésze – 2018 közönségdíjasa.

 

https://www.facebook.com/ambrus.richter

 

vendég:

Horváth Kristóf “Színész Bob”

(szül. 1978) rendszeresen járja az országot és az országon túl a magyar nyelvterületet, a slam nagyköveteként.

A nyolcadik kerületben született és nőtt fel. Játszott hét évet a Bárka, ötöt a Maladype Színházban, tíz éve foglalkozik gyerekekkel, a Karaván művészeti alapítványnál vezet képességfejlesztő foglalkozásokat. A Tudás 6alom kampány vezetője.

A Bob és Bobék Orchestrával tematikus zenés vers-színházi esteket ad. A Slam Poetry Országos Bajnokság győztese.

 

http://slampoetry.hu/allando-slammerek/horvath-kristof-szinesz_bob/

https://www.facebook.com/bobesbobekorchestra/