Alkotótársak

Bettika Quintet »

vendégek:

https://bettikamusic.hu/wp-content/uploads/2021/02/bettikaquintet-19-scaled.jpg

Dévényi Zoltán

(szül. 1978) gitáros, zeneszerző, hangszerelő, a szervezési feladatok is jórészt rá hárulnak. 

Számos turné és lemez van a háta mögött, nemzetközi projektek résztvevője, zenei producer és hangmérnök is. Játszott és írt jazz, fúziós és világzenét, ír zenét, reggaet, afrofolkpopot, elektronikus zenét, gyerekműsorokat, mesejátékokat. A Sziámi és Vidámpark zenekarokban és Legát Tibor oldalán pedig alternatív zenét. A Transform Quintet és a Gasner János vezette neoklasszikus avantgárd zenét játszó Escurial gitár kvartett gitárosa is volt. 

Különféle verszenei formációi közül a Jazz Poetry alapítója Gödri Bulcsuval, a Túlpart zenekar tagja és a Bob és Bobék Orchestra zeneszerzője és előadója, ahol összművészeti színházi darabokban magyar költők verseinek megzenésítésében működik közre. 

https://www.facebook.com/zoltan.devenyi.music/

https://bettikamusic.hu/wp-content/uploads/2021/02/2020-2021-Tel_210117_Jazz-tehetsegborze-–-Bettika-Quintet-–-014_c_Hirling-Balint_Mupa.jpg

Kosztolánszki Dominik

(szül. 1999) a Kispesti Waldorf Iskolában kezdte zenei tanulmányait eleinte gitáron, majd szaxofonon. Az Etűd zeneiskolában Ávéd Jánoshoz járt – a szaxofon lett a fő hangszere. Jelenleg a londoni Trinity Laban Conservatoire jazz szaxofon szakos hallgatója.

Több különböző formációban is játszik, komolyabb sikereket a saját neve alatt futó Kosztolánszki Trio-val ért el. Velük a Belgrádi Jazz Fesztiválon is megfordult már. Saját Quintet-jével és egy másik, ORLANDO x Dom Beats Live Band nevű csapattal is hallhatjuk még őt zenélni különböző Budapesti helyeken. 

John Coltrane, Joe Henderson és Dresch Mihály zenéje van rá a legnagyobb hatással – ha jazz-ről van szó, mert a hip-hop-ból, így Flying Lotus, Mos Def és társaik zenéjéből is sok inspirációt nyer, saját anyagait pedig Dom Beats név alatt készíti. 

Kosztolánszki Group – Bánat, bánat (Dresch)

ORLANDO X Dom Beats – Carbon & Monoxide 

https://www.facebook.com/dominik.kosztolanszki

https://bettikamusic.hu/wp-content/uploads/2021/02/139806682_1789861401193870_3831980439263160892_n.jpg

Mayer József

(szül. 1989) nagybőgő, basszusgitár 

A győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett nagybőgő szakon. Középiskolai évei alatt a Montag Lajos Országos Nagybőgőversenyen ért el 1. majd 2. helyezést és mindkétszer különdíjas lett. 

Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta klasszikus nagybőgőművész, tanár szakokon. A diploma után felvételt nyert az LFZE Jazz Tanszék mesterképzésére is, ahol még két évet eltöltött, illetve párhuzamosan járt az Eötvös Lóránd Tudományegyetem ének-zene mesterképzésére. 

Jelenleg a Szent István Gimnáziumnak és a Testnevelési Egyetem Gimnáziumának ének-zene tanára, nemzetközi és hazai klasszikus zenei projektek és jazz session-ök rendszeres résztvevője. A Bettika Quintet mellett tagja még a Folksz, a Juhász Kitti-Morvai Tamás Trió, a Komáromi Színház Zenekarának és a Sacra Folk Ökumenikus Népi Dícsőítő Zenekarnak

https://www.facebook.com/nagybogooktatas/

https://bettikamusic.hu/wp-content/uploads/2021/02/2020-2021-Tel_210117_Jazz-tehetsegborze-–-Bettika-Quintet-–-009_c_Hirling-Balint_Mupa.jpg

Richter Ambrus

(szül. 1994) dobok 

Az Etűd Konzervatóriumban végzett jazz dob szakon. Tanára Berdisz Tamás. Korosztályának egyik legtehetségesebb dobosa. 

Állandó zenekarok mellett (Mordent Quintet, Hajdu Klára quartet, Pintér Zoltán Quartet, Cseh Péter trio és quintet, Ég alatti 5, Sebestyén Patrik Sextet, Kosztolánszki Quintet, Baló Samu Trio, Mester Dániel Trio) olyan formációkban szerepelt már mint pl a Coltrane Legacy, Elek István Quartet, Winand Combo, Nigun, Elsa Valle Afrocando, Pataj Jazz Quintet, Coquette Jazz Band, KJO, Rieger Rhodes Quartet, Gáspár Károly Trio, Modern Art Orchestra. 

Az Év Fiatal Jazz Zenésze – 2018 közönségdíjasa. 

https://www.facebook.com/ambrus.richter

https://bettikamusic.hu/wp-content/uploads/2018/03/bob3.jpg

Horváth Kristóf “Színész Bob”

(szül. 1978) rendszeresen járja az országot és az országon túl a magyar nyelvterületet, a slam nagyköveteként.

A nyolcadik kerületben született és nőtt fel. Játszott hét évet a Bárka, ötöt a Maladype Színházban, tíz éve foglalkozik gyerekekkel, a Karaván művészeti alapítványnál vezet képességfejlesztő foglalkozásokat. A Tudás 6alom kampány vezetője.

A Bob és Bobék Orchestrával tematikus zenés vers-színházi esteket ad. A Slam Poetry Országos Bajnokság győztese.

http://slampoetry.hu/allando-slammerek/horvath-kristof-szinesz_bob/